Hatalmas bukás az év legjobban várt videojátéka, eddig 1,4 milliárd dollárt veszteséget hozott

Hatalmas bukás az év legjobban várt videojátéka, eddig 1,4 milliárd dollárt veszteséget hozott

Hatalmas bukás az év legjobban várt videojátéka, eddig 1,4 milliárd dollárt veszteséget hozott az alkotóknak. Bár néhány nappal a játék december 10-i piacra dobása után úgy tűnt, hogy a lejtmenet megállítható, péntek reggel a Sony bejelentette, hogy törli a PlyaStation Storeból. Erre pedig eddig alig akadt példa, főleg nem egy annyira várt játék esetében, minta Cyberpunk 2077.

A játék fejlesztőcége, a lengyel CD Projekt Red részvényei kétszámjegyű zuhanást könyveltek el, a becsült veszteség 1,4 milliárd dollár – eddig.

Megjelenése óta valóságos kritikahullám devalválja a játékot, főleg a konzolos verzió harmatgyenge minősége miatt. Bár a fejlesztők a piacradobás óta több javítást is közzétettek, még így is rengeteg panasz van a posztapokaliptikus jövőben játszódó, inkább a 18+ korosztálynak szánt RPG-re, amelynek egyik szereplője külsejét Keanu Reevesről mintázták.

Hírdetés

Hiányosságból akad elég. Rendkívül hullámzó, ha nem gyenge a grafikai teljesítmény, másodpercekre befagy a játékmenet, alkalmanként elmaradnak a hangok, nem tüzelnek a fegyverek, a tárgyak, személyek, autók belesüllyednek a betonba, vagy környezetükbe. Ezek pedig sokat rontanak a játékélményen.

Egyes források szerint a Sony nem is annyira a játékosok panaszai miatt törölte a játékot a PlayStation Storeból, hanem mert a felháborodás kezdett kihatni a Sony megítélésére is. Ezt támasztja alá, hogy a japán cég nem szakítja meg az üzletik kapcsolatokat a lengyel stúdióval. A hibákat a fejlesztők próbálják kiigazítani. Az biztos, hogy nehéz lesz visszaszerezniük a játékosok bizalmát.

Körkép.sk, CNBC.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »