Hatalmas bejelentést tett a NASA: nem vagyunk egyedül

Sajtótájékoztató keretein belül jelentették be a NASA szakemberei, hogy a Naprendszerünkön kívüli bolygókat találtak. Ezek közül hét Föld-szerű, mindegyiken van víz és három bolygón kialakulhatott már az élet is.
Arra a kérdésre azonban, hogy biztosak-e benne, hogy van élet a most felfedezett bolygókon, csak annyit mondtak a kutatók: „ez még csak a kezdet”.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

A hét bolygó a Trappist-1 nevű törpecsillag körül kering.

Hírdetés

Michael Gillon, a kutatás vezetője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, már nem az a kérdés, hogy megtalálják-e a második Földet, hanem az, hogy mikor.

A most felfedezett bolygók légköre is alkalmas lenne arra, hogy ott élni lehessen. A felületük sziklás, a hat bolygó hőmérséklete pedig 0-100 Celsius-fok között mozog.

Dr. Amaury Triaud azt nyilatkozta, a Trappist-1 csillag fél milliárd évnél idősebb, és valószínűsítik, hogy a bolygók is akörül vannak. Gillon pedig hozzátette: több molekulából és a légköri viszonyokból arra következtetnek, hogy van élet legalább három bolygón.

Az exobolygók létezése évszázadokon át csak tudományos feltételezés volt. Az első valódi bizonyítékok csak az 1990-es évek elején kerültek elő, azóta azonban több ezer Naprendszeren kívüli égitestet azonosítottak. Az efféle objektumok keresése többek közt a földön kívüli élet kutatásának szempontjából is igen fontos.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »