Hatalmas az ukrán hadsereg eltitkolt vesztesége az "antiterrorista akció" kezdete óta

Délkelet-Ukrajna majdnem minden harcmezejének közelében tömegsírokat találnak a felkelők.

A kijevi féllegitim kormány titkolja a valódi veszteségeket, hogy megakadályozza a pánikot a behívott fiatalok soraiban, bár ezen erőfeszítéseik teljesen hiábavalóak, a behívottak rokonai úttorlaszokat építenek, és a teherautók elé fekszenek, hogy megakadályozzák férjeik, fiaik elszállítását Novorosszija emberi vágóhídjára.

Hírdetés

A hadseregből mindennapos a tömeges dezertálás, és egyre képzetlenebb és fegyvert csak filmeken látott fiatalokkal töltik fel a hatalmas veszteségeket szenvedett hadtesteket. Ezen veszteségek nagymértékben érintik a közvetlen frontvonalakat, de gyáván a háttérben meghúzódó Nemzeti Gárdát sem kímélik, mert a felkelők a partizán harcmodort is alkalmazzák és váratlanul, egyszerre több helyen csapnak le az otthonaikat feldúló, lebombázó kormányerőkre.

Az akciót vezető főtisztek mélyen a frontvonal mögül, teljes komfortban és veszélytelen állásokban, jó ellátás és kényelmes szállás menedékéből “irányítják” a hadműveleteket. Zaporozsje mellett egy tóban tömegesen találtak megölt és alsónadrágra vetkőztetett fiatal fiúkat. Mivel a kormányerők veszteségeit a felkelők biztonsági szolgálata a kijevi, hivatalosan 350 főben megjelölt adat helyett mintegy tízezer főre teszik, a harcok után célzottan keresik a tömegsírokat és találnak is bőven. Több tömegsírban megcsonkított és némely belső szerveiktől megfosztott holttesteket lelnek, ezen fiatalok nyilván a virágzó szervkereskedelem áldozatai, kiket sebesülésük után még egyszer “hasznosítottak”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »