Hatalmas a káosz Japánban a rekord havazás miatt (Video)

Hatalmas a káosz Japánban a rekord havazás miatt (Video)

Járatkimaradások, torlódások nehezítik a vonatközlekedést Japán középső részén, mert egyes területeken rekordmennyiségű hó esett – írja a France 24-re hivatkozva az Origo.

Az áramszolgáltató szerint több mint 3200 háztartás maradt áram nélkül a régióban.

Ráadásul a térségben további havazás várható.

Hirokazu Matsuno kormányszóvivő szerint nem tudni arról, hogy a fagyos időjárás miatt személyi sérülés vagy haláleset történt.

Az erős havazás főként az ország Japán-tengeri oldlaán, Japán északi részétől nyugat-Japánig tapasztalható, egyes területeken rekord havazás volt – tudatta a szóvivő.

Hírdetés

Holnap várhatóan tovább növekszik a hó mennyisége. Továbbra is fokozott óvatosságra és éberségre van szükség – mondta Hirokazu Matsuno.

A Shiga régió egyik legjelentősebb útját lezárták az elakadt autók miatt. 

A hírek szerint a dugó akkor kezdődött, amikor egy teherautó megcsúszott Hikone város közelében, ahol 24 óra alatt 68 centiméter hó hullott – az NHK közszolgálati műsorszolgáltató szerint ez az átlagosnál 30-szor több.

Közel 200 utas éjszakázott egy vonaton a havazás miatt – közölte az NHK.

Az egyik Twitteren közzétett képen hatalmas hófal látszik amikor kinyílik az egyik vonat ajtaja, miközben továbbra is esik a hó.

Körülbelül 130 belföldi járatot töröltek vasárnap a hó miatt – közölte a Jiji Press, az NHK pedig mintegy 50 törlésről számolt be.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »