Hat rendőr kellett a kétfarkús aktivista igazoltatásához

Hat rendőr kellett a kétfarkús aktivista igazoltatásához

Hat rendőr igazoltatta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját Kaposváron, az akcióról videó is készült – derül ki egy Facebook-bejegyzésből.

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa számolt be az esetről Facebook-oldalán. Mint írta: „Tóth Barnabás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kaposvári elnöke akciózott Kerepesi Tibornak, az Együtt képviselőjelöltjének rendezvénye után Kaposváron, a Cseri parkban. Mindeközben arrogáns, alezredesi szinten igazoltató rendőrök… Megéri megnézni, hogyan épül fejben és terepen Orbánisztán.”

Kerepesi Tibor aláírásgyűjtést indított a Cseri park beépítése ellen, majd elindultak Tóth Barnabással a parkba. 

Hírdetés

A kétfarkús aktivista a fűre kezdett festeni, amikor megjelent két civil ruhás, majd négy egyenruhás rendőr. A vezetőjük elkezdte igazoltatni Tóthot, a videózó Berkecz Balázs pedig hiába kérdezte, hogy miért van erre szükség. Az alezredes csak azt válaszolta, hogy nem válaszol neki, mert őt nem vonta igazoltatás alá. Majd megfenyegette, hogy elő fogja állítani, mert nem vele szemben intézkedik.

Ekkor a kétfarkús aktivista kérdezte meg, hogy mit is követett el. Ő már kapott választ: általános igazoltatást végeznek, ellenőrzik az adatait, és ha nincs benne a rendszerben, akkor további jó utat fognak kívánni.

Ez meg is történt néhány perccel később, majd az egyenruhások távoztak – a civil ruhás rendőrök a biztonság kedvéért azért még a helyszínen maradtak.

A kétfarkúaknak nem először gyűlt meg a bajuk a kaposvári rendőrökkel, áprilisban járdarepedést fugáztak, amikor megjelentek a hatóságok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »