Hát persze hogy Merkel utolsó útja Izraelbe vezet

Angela Merkel leköszönő német kancellár október 10-én Izraelbe utazik búcsúútjára, erősítette meg Naftali Bennett miniszterelnök hivatala, írja a Neokohn.

Az Arutz7 információi szerint Merkel látogatása során találkozik Jichák Herzog elnökkel és Jair Lapid külügyminiszterrel, és várhatóan részt vesz az izraeli kabinet ülésén Jeruzsálemben.

A kancellár a tervek szerint Bennett kíséretében felkeresi majd a Jád Vasem holokauszt-emlékközpontot is (ki tudja, hányadszor már), emellett tiszteletbeli doktori címet is kap a Technion Intézettől, és részt vesz egy panelbeszélgetésen a Tel-Avivi Nemzetbiztonsági Tanulmányok Intézetében.

Hírdetés

Merkel nem indult a múlt heti németországi választáson, amelyeket a balközépnek nevezett Szociáldemokrata Párt nyert meg, míg Merkel pártja a második világháború utáni korszak legrosszabb teljesítményét szenvedte el.

Merkel júniusban felhívta Bennettet, hogy gratuláljon a kormányalakításhoz és a hivatalba lépéshez. Ekkor hívta meg Bennett Merkelt Izraelbe.

Míg Németország alázatos szolgája Izraelnek, Merkel és Netanjahu volt miniszterelnök közt számos nézeteltérés volt, főként az Izrael és a Palesztin Hatóság közötti, béketárgyalásoknak gúnyolt cionista időhúzás kapcsán. A német kancellár eltökélt híve a kétállami megoldásnak, és számos alkalommal kritizálta Izraelt a Ciszjordániában zajló illegális telepépítések miatt.

Frank-Walter Steinmeier német elnök június végén járt Izraelben egy újabb hűségeskü céljából, és persze ígéretet tett arra, hogy továbbra is harcolni fog az antiszemitizmus ellen Németországban.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »