Hát persze hogy beállt Hanuka Geri mögé a szemkilövető – jól jön neki a dróton rángatható óvodás

Hát persze hogy beállt Hanuka Geri mögé a szemkilövető – jól jön neki a dróton rángatható óvodás

Választási megállapodást kötött a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció – jelentette be a két párt. Bár nem közös, hanem külön-külön közleményben, de ezek szinte szó szerint megegyeztek. Közös az is, hogy semmilyen konkrétumot, például polgármesterjelölti névsort nem tartalmaztak, írja a hvg.

Az egyeztetéseken csak “Gyurcsány-Karácsony paktumként” emlegetett megállapodást, amit a pártok elnökségei is jóváhagytak, a felek úgy értékelték: az egyezség érdemben hozzájárul ahhoz: minél több várost, kerületet, települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselőtestületek vezessenek.

A két párt között született átfogó, országos megállapodás tartalmazza a felekhez tartozó, hivatalban lévő főpolgármester és polgármesterek újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban, valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

Hírdetés

A Párbeszédnél úgy látják, az ellenzéki együttműködés 2019-ben, egy hasonló megállapodás nyomán sikeres volt: “Budapesten és megannyi városban legyőzte a Fideszt”. Ezután, írták, közös cél, hogy 2024-ben ne csak megismételjék a korábbi sikereket, hanem meg is haladják. Karácsony Gergely pártja közölte: az egyezség része, hogy 14 pontos Zöld minimum-programjukat a DK is támogatja.

“A Demokratikus Koalíció elnöksége együttműködési megállapodásokat hagyott jóvá a jövő évi választásokra való felkészülés jegyében” – ez már a DK közleménye, amely arra utal, hogy nem csak a Párbeszéddel állapodtak meg. Az MSZP például közleményben erősítette meg, hogy kétoldalú megállapodást között a DK-val.

Ugyan arra konkrétan egyik párt közleménye sem tér ki, de választási megállapodások áttételesen érintik azt a kérdést is, hogy a főpolgármesteri posztért újrainduló Karácsony Gergely mögött hány párt sorakozik fel. Bár az régóta sejthető volt, hogy a DK nem indít saját jelöltet, hanem Karácsony újraválasztásában, és egy minél erősebb fővárosi közgyűlési befolyásban érdekelt, ám a DK és a Párbeszéd egyezsége formálisan is erősíti Karácsony újraindulásának DK-s támogatását.

A hvg információi szerint a Párbeszéd és a DK támogatása mellé a közeljövőben szintén nem váratlan fejleményként “befut” az MSZP és a Momentum konkrét támogatása is, mivel ők sem indítanak rá Karácsonyra saját jelöltet. Nem véletlenül volt magabiztos a főpolgármester, amikor a minap azt mondta, “nincs más ellenzéki politikus, akinek főpolgármesteri ambíciói lennének”.

Korábban írtuk: Új, egymás utáni sorszámú, gyűrődésmentes, összetapadt 50-100 eurósok "vándoroltak" ezerszámra Kari Geriék ládikáiba


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »