Hát persze hogy a Jobbik a hibás a fagyállós gazda ítéletének enyhítése miatt – állítja a pórul járt tolvaj apja

A fagyállós vagyonvédelem során meghalt tolvaj apja már a múlt heti ítélethirdetésen is jelenetet rendezett, mikor felfüggesztett büntetésre enyhítették a borba fagyállót keverő tulajdonos ítéletét. Hétfőn élő adásban folytatta, többek közt a Jobbikot okolta, amiért szerinte befolyásolta a bírósági eljárást.

Múlt héten született jogerős ítélet annak a férfinek az ügyében, aki a sorozatos lopások megakadályozása miatt fagyállót öntött a saját borába. Emiatt az egyik tolvaj meghalt, a tulajdonost ezért első fokon hét év börtönre ítéltek. Ezt a botrányos ítéletet enyhíthette múlt csütörtökön másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla.

Az ítélethirdetésen a fagyállós bor miatt meghalt tolvaj apja nekiesett a tulajdonát védő férfinek, amiért felfüggesztett büntetéssel megúszta a történteket. Kiabálva közeledett hozzá, és úgy tett, mint aki ököllel mindjárt nekiesik, úgy próbálták csitítani, és távolabb vinni a láthatóan megrettent elítélttől. Utóbbi azóta az egyik közösségi oldalon megjelent információk szerint emiatt hatósági védelmet is kap, hiszen közel laknak egymáshoz.

Mindenki őket okolja

A TV2 Mokka című reggeli műsorába ezt követően hívták be az elpatkolt tolvaj apját, Szabó Sándort, aki láthatóan továbbra is magán kívül nyilatkozott. Azt állította, hogy azért remeg, mert „ideggyógyszereket” szed, ahogy fogalmazott, az egész család tönkrement abba, hogy a fiát szerinte előre megfontolt szándékkal megölték.

„Hogyne gurultam volna be, mikor ekkora változás lett”, most már a korábban börtönre ítélt „nem hunyó, a fagyálló meg nem is méreg” – magyarázta az apa, miért fenyegette a bíróságon az elítéltet. Szerinte lopni induló fia nem tudhatta, hogy a borban fagyálló van, ráadásul – persze teljesen érthetetlen módon – „mindenki őket okolja”. Az interneten ugyanis nagyon sokan azzal kommentelték az esetről szóló híreket, hogy az elhunyt férfi szülei tehetnek a történtekről, amiért nem nevelték meg, illetve „minek lopott a borból”.

Szerinte nem úgy volt

Felindultságában élő adásban a Jobbikot is okolta az ítélet enyhítéséért, mert állította, hogy párt befolyására váltották le a korábbi, súlyosbítást kérő ügyészt.

Szabó Sándor szerint több téves állítás került nyilvánosságra, így szerinte a fia cigány tolvajtársai (a videó végén kiderül, csak a Lázár-kurva gyorsan berekeszti a beszélgetést – a szerk.) csak azért menekültek meg, mert később kezdtek inni a borból, és így ő addigra a fia kórházba kerülése miatt már figyelmeztetni tudta őket. És persze a dizájnerdrogoknak nem volt semmi köze a fia halálához.

A vácszentlászlói férfi kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy nem fog elköltözni, hiába laknak közel a jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt férfivel.

(Kuruc.info – HVG – Mokka nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »