Hát persze hogy a démonizált szalonna is kifejezetten egészséges táplálék

Hát persze hogy a démonizált szalonna is kifejezetten egészséges táplálék

Margarin kontra vaj, mangalica helyett házi sertés, koleszterinnövelő tojás – az elmúlt évtizedekben sok tévhitet próbáltak tudományosan megalapozott állításként feltüntetni, ezért halt ki majdnem a hazai mangalicaállomány a nyolcvanas évek végén, és fordítottak hátat az emberek a vajnak vagy a tojásnak.

Nemrégiben a szalonna is támadásnak volt kitéve, mondván, hogy a füstölt húsokkal együtt rákkeltő lehet. Ami biztos, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába voltak nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek a sok szalonnafogyasztástól.

Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó savat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

Hírdetés

Az érmelléki Érmihályfalván hagyománya van a szalonnaszemlének. A partiumi település vásárszövetséget kötött több településsel. A szövetség célja, hogy bemutassa egy-egy régió és település finomságait.

„Ezekkel a találkozókkal meg szeretnénk találni azokat a gazdákat, akik olyan formában tudják a gasztronómiai termékeket előállítani, mint annak idején a nagyanyáink tudták” – nyilatkozta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Nyakó József polgármester.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »