Hát persze hogy a CEU is "tiltakozik a globális felmelegedés ellen"

Kifejezte szolidaritását a klímatüntetőkkel a CEU a klímasztrájk-hét végén. Az egyetem diákjai, oktatói és dolgozói is tiltakoztak a globális felmelegedés ellen.

A CEU az egyetlen magyarországi oktatási intézmény, és az első egyetem Közép- és Kelet-Európában, amely megkapta a nemzetközi BREEAM-minősítést (ez egy környezettudatos épületminősítési rendszer, értékeli a csökkentett energia- és vízfogyasztást) – áll az egyetem közleményében.

Hírdetés

A környezettudatosság a CEU oktatási-kutatási tevékenységében is megjelenik, a Környezettudományi- és politikai tanszék a környezet- és fenntarthatósági kutatások nemzetközileg elismert központja, ahol olyan kutatók dolgoznak, mint Ürge-Vorsatz Diána, az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke.

Pénteken zajlott a III. Globális Klímasztrájk budapesti eseménye, amely Magyarország eddigi legnagyobb klímavédelmi tüntetése lett. A Fridays For Future mozgalom által szervezett, a világszerte milliókat megmozgató meneten hatezer ember vett részt a szervezők szerint.

(hvg)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »