Hat nap sötétség borul a Földre a NASA szerint?

Hat nap sötétség borul a Földre a NASA szerint?

Az a hír terjed a neten, hogy a NASA hivatalosan is bejelentette, december 16 és 22 között, hat napon keresztül egyáltalán nem lesz áram a Földön, és ezt egy hihetetlenül nagy erejű napkitörés fogja okozni.

Hírdetés

A hír még a 2012-es nagy világvége (emlékszik még valaki?) pánikból származik, akkor is ugyanezzel riogattak mindenkit, és akkor is sokan elhitték. Az álhír azután lett megint nagyon felkapott, hogy a Huzlers.com-on megjelent egy “friss” cikk, kicsit felmelegítve a témát, és megváltoztatva a dátumot. Ha nem is tudjuk, hogy a Huzlers.com egy szatirikus, álhíreket gyártó honlap, azért beszédesnek kellett volna lennie a dátumnak.

Ahogy egyébként ilyenkor lenni szokott, az álhírt egyre többen vették át, és közben, a hitelességét alátámasztandó, egyéb extra tartalmakkal is kibővült. Ezúttal a NASA igazgatójának, Charles F. Bolden videóját linkelik be sokan, aki nyugalomra inti a lakosságot, de a videóban nem hangzik el semmi konkrétum, és a feltöltés dátuma alapján legjobb esetben is 2011-ben készült.

(Humbug blog nyomán)


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »