Hát mégis le tud sújtani az igazságszolgáltatás szigora – legalábbis egy 296 forintos károkozásnál

Bizony, alább olvasható a Nyíregyházi Törvényszék sajtóosztályának közleménye:

296 forintot akart nyerni a visszaváltott sörösüvegeken, elzárásra ítélte a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. november 11-én információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt 6 nap elzárásra ítélte B.B. vádlottat.

A tényállás szerint a vádlott 2018. augusztus 5-én bement egy nyíregyházi áruházban azért, hogy sörösüvegeket váltson vissza. A férfi elhatározta, hogy a nála lévő sörösüvegekre egy drágább borosüvegről származó vonalkódot ragaszt. Az átcímkézett üvegeket a férfi az automatába helyezte, így az tévesen 100 forint helyett 396 forintról állított ki blokkot, amit a vádlott a pénztárnál beváltott. Ezzel a vádlott az áruháznak 296 forint kárt okozott.

Hírdetés

Mivel a vádlott jelenleg büntetésvégrehajtási intézetben tölti más ügyből kapott szabadságvesztés büntetését, a bíróság távmeghallgatás útján hallgatta meg a vádlottat az előkészítő ülésen, aki elismerte a cselekmény elkövetését és azt megbánta. Tekintettel arra, hogy a férfi többszörös visszaeső, a bíróság a fokozatosság elvére figyelemmel szabta ki az elzárás büntetést vele szemben.

Az ítélet jogerős.

A Büntető Törvénykönyv szerint az minősül többszörös visszaesőnek, akit korábban szándékos bűncselekmény elkövetése miatt visszaesőként végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek és a büntetés kitöltésétől vagy a végrehajthatósága megszűnésétől az újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetéséig 3 év még nem telt el.

Nyíregyháza, 2019. november 11.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »