Hat biológiai nem létezik egy texasi demokrata képviselő szerint

Hat biológiai nem létezik egy texasi demokrata képviselő szerint

Felhördülést váltott ki Texasban egy demokrata képviselő kijelentése, aki szerint nem két, hanem hat biológiai nem létezik.

James Talarico demokrata párti képviselő a texasi közoktatási bizottság előtt szólalt fel, amelynek témája volt a transznemű középiskolai sportolók kizárása az állami versenyeken való részvételtől. A törvényhozás említett tagja szakmája szerint angoltanár, és mesterfokú oktatáspolitikai diplomát szerzett a Harvardon – számolt be a The Washington Times.

A legfontosabb dolog, amire fel akarom hívni a figyelmüket az az, hogy a modern tudomány egyértelműen elismeri, hogy kettőnél több biológiai nem létezik”

– jelentette ki Talarico a meghallgatáson.

Talarico kifejtette, hogy az X- és az Y-kromoszómán alapuló tudományos álláspont szerint „valójában hat biológiai nem létezik”: nemcsak XX (nő) és XY (férfi), hanem egyedülálló X, XXY, XYY valamint XXXY is.

„A lényeg, hogy tudományos szempontból a nemiség csak egy spektrum, ami gyakran félreértésekre ad okot”

Hírdetés

– mondta a képviselő.

Beth Stelzer, a Mentsük meg a női sportot (Save Women Sports) elnevezésű csoport vezetője vitába szállt a képviselő X- és Y-kromoszómán alapuló magyarázatával. Olyan tanulmányokra hivatkozott, amelyek

A többi – Talarico által említett – nem szexuális fejlődési rendellenesség, azok ugyanis az XX- vagy az XY-kromoszómák variánsai. De ettől még a férfi vagy a női nemiség rendellenességei”

– tette hozzá Stelzer.

Dinesh D’Souza texasi republikánus szenátor minderre úgy reagált a Twitteren, hogy

ebben az esetben csupán az ember (Talarico) hülyesége az, ami nyilvánvaló”

– írta a The Washington Times.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »