Hasznos állásbörzének adott otthont a Selye János Egyetem Konferencia-központja

Hasznos állásbörzének adott otthont a Selye János Egyetem Konferencia-központja

A Révkomáromi Munka, Szociális és Családügyi Hivatal, valamint az EURES hálózat 2023. március 9-én állásbörzét tartott, MAGYAR NAP megnevezéssel. A rendezvényre a Selye János Egyetem Konferencia-központjában került sor, Komáromban. 

Az állásbörze iránt óriási érdeklődés mutatkozott, az érkezők sorbaállással jutottak fel a központi épület emeleti előterébe, ahol a fent említett hivatalok tisztviselői, valamint több magyarországi cég képviselete fogadta őket. A munkaadók mindannyian Komárom közvetlen környezetéből érkeztek.

Az EURES hálózat szlovákiai és magyarországi képviselői egyaránt útmutatást nyújtottak az álláskeresők számára a legfrissebb munkalehetőségekről. Azok az érdeklődők, akik itt nem tudtak személyesen megjelenni, szintén információhoz juthatnak.  Az EURES hálózat szolgáltatásai Szlovákiában mind a 46 munkaügyi hivatalban elérhetők, ahol annak munkatársai tanácsadással szolgálnak, továbbá az érintettek a szervezet állásportáljain is információkhoz juthatnak, az eures.sk és az eures.europa.eu címen. 

A munkapiaci érdeklődők között mindegyik korosztály képviseltette magát, szinte egyforma arányban jelentek meg a fiatal pályakezdők és a középkorúak, de az idősebb korosztályból is akadtak érdeklődők. Ugyanez volt jellemző a férfiak és nők összetételére, valamint az iskolai végzetséget illetően – érdeklődtek friss diplomások, érettségizettek, de ugyanígy szakvégzettség nélküli egyének is, akik szívesen vállalnának különböző fizikai munkát. Az állásbörzén tanácsot kaphattak a középiskolák és egyetemek végzős diákjainak is, konkrét információkat szerezhettek a magyarországi munka- és életkörülményekről.

Az egyes cégek képviselői főként Tata, Tatabánya és Komárom körzetéből jelentek meg, ahová napi szinten közlekedhetnek a szlovákiai munkavállalók – vagy céges autóbuszokkal, vagy egyénileg, ez utóbbi esetben a cég az útiköltséghez hozzájárul.

Hírdetés

Jelen volt többek között a SK on Hungary Kft, a Magyar Suzuki Zrt, a VGP – Van Genechten Packing, az Alumetal Group Hungary Kft. Az egyes cégek képviselői nem csupán tájékoztató brosúrákat, de azonnali munkalehetőséget is kínáltak, az álláskeresők akár a helyszínen kitölthették a jelentkezési lapot. Az előnyomtatott példányokon szerepeltek a megpályázható munkakörök, mint például a betanított fizikai munkás, targoncavezető, nehézgép kezelő, műszakvezető, egyéb.

A munkaadók pontos információkat kértek, hogy a munkakereső milyen műszakot tud vállalni, délelőtt, délután, vagy éjszaka is, továbbá, hétfőtől péntekig tartó időszakban, vagy akár folyamatosan, hétvégén is.

Érdeklődés esetén a munkakereső írásban megadta személyes adatait, telefonszámát, egyéb elérhetőségeit. Továbbá fontos volt az iskolai végzettséget is feltüntetni.

A Selye János Egyetem Konferencia-központjában megrendezett állásbörze remélhetőleg sok érdeklődő számára teremtett lehetőséget, elindulást a biztos megélhetés irányába.

Buday Mária


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »