Hasznos ajándék rászoruló, bántalmazott nőknek

Hasznos ajándék rászoruló, bántalmazott nőknek

Kétszázötven alapvető tisztálkodási és szépségápolási cikkeket tartalmazó táska gyűlt össze az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete és az Aktív Nők Egyesülete felhívása nyomán a Nem Luxustáska program keretében. Az adományokat az előző hetekben osztották szét a megyében rászoruló vagy bántalmazott nőknek – számolt be közleményé­ben a háromszéki nőszervezet.

A második alkalommal meghirdetett gyűjtéshez ezúttal többen csatlakoztak, így idén több bántalmazott vagy fiatal leányanyáknak otthont adó központba, rászoruló nagycsaládokhoz jutott a felajánlásokból. A mindennapokban oly fontos tisztálkodási és piperecikkekből az őrkői Ringató – Biztos Kezdet ház programjaiban részt vevő nők, valamint a háromszéki Máltai Szeretetszolgálat rendszerében levő rászorulók is részesültek. Táskákat ajándékoztak a kézdialmási családi házban, a kőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola diákjainak, a Máltai Szeretetszolgálat által működtetett A nő mint esély programban részt vevő hölgyeknek, de a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállót látogató nőknek illetve a megyeszékhelyi közösségi szolgáltatási komplexum számára is. Támogatásban részesültek Árkoson az anyaotthon, a sepsibükszádi Szent Piroska Otthon, a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ, valamint a baróti nappali központ és családi ház lakói egyaránt.

Hírdetés

Igyártó Réka programfelelős felidézte, 2019-ben közel 150 nem luxustáska gyűlt össze, és örömmel tapasztalták, hogy ebben az évben jóval többen adományoztak. „Ez azt igazolja, hogy a nőszervezet egyre szélesebb körű tevékenységet folytat Háromszéken, valamint azt is, hogy az emberek szociális érzékenysége egyre kifinomultabb” – fogalmazott. Köszönetet mondott mind­azon magánszemélyeknek, intézményeknek, cégeknek, egyesületeknek, valamint nőszervezeti tagoknak, akik bekapcsolódtak a programba, hiszen így sikerült örömet szerezni, kicsit könnyebbé tenni a nehéz helyzetben lévő nők mindennapjait – fűzte hozzá. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »