Haszakai bázisból támadnának az amerikaiak a szír hadsereget

Haszakai bázisból támadnának az amerikaiak a szír hadsereget

Az iráni Fars News hírügynökség orosz források alapján arról számolt be, hogy az amerikai hadsereg arra készül, hogy az egyik új amerikai bázisról rakéta támadást indít a szíriai hadsereg állásai ellen. Mindezt a Haszaka térségében létrehozott legújabb bázisukról kívánják végrehajtani, mely Szíria észak-keleti részén található.

Az orosz források szerint az amerikai műszaki egységek Al-Shadadi városában hoztak létre egy katonai bázist, mely az oda szállított légi járművek száma alapján arra enged következtetni, hogy a bázis mérete sokkal nagyobb mint az orosz Hmeimim légibázis Lattakia közelében.

A beszámolók alapján az amerikaiak arra várnak, hogy bejelentsék a vegyi támadást, melyet az ő ügynökeik és az általuk támogatott terrorista szervezetek hajtanának végre Szíriában. A támadást követően bejelentenék, hogy a támadást a szíriai kormánycsapatok hajtották végre és ezzel az ürüggyel támadást kezdeményeznének a szíriai csapatok ellen Hasaka térségében.

Hírdetés

Az Al-Shadadi amerikai bázis környékén napok óta folyamatos csapatmozgásokat jelentenek. A helyszíni megfigyelők beszámolói szerint az amerikai hadsereg több száz teherautóból álló konvoja érkezett meg Irakból Szíriába a Simalka határátkelőn keresztül. A konvojban elsősorban harci járművek és buldózerek, valamint üzemanyag szállító járművek voltak. A konvoj a kurd milíciák által ellenőrzött területeken keresztül jutott el az amerikai bázisra.

A londoni székhelyű Syrian Observatory for Human Rights nevű ,,ellenzéki,,, vagyis a terroristákat támogató, szervezet szerint az amerikai hadsereg a múlt héten 800 teherautónyi katonai felszerelést szállított az Észak-Kelet Szíriában található bázisaira. Ezen kívül szállító repülőgépekkel is vittek hadi felszerelést Kobani repülőterére, mely Aleppo tartomány észak-nyugati részén található.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »