Hasonló pályázószám, hasonló összegek

Hasonló pályázószám, hasonló összegek

A Magyarul a Muravidéken programra 2021/2022-ben összesen 73 ösztöndíjkérelem érkezett be, ezekből az eddig beküldött adatok alapján egy minősült érvénytelennek. A tervek szerint legkésőbb november végéig kiküldik az ösztöndíjszerződéseket.

Az adatokat részletezve kiderül, hogy a 73 ösztöndíjkérelemből 53 az általános iskolások korcsoportjából érkezett, mégpedig az 1. Sz Lendvai KÁI-ból 29, a Göntérházi KÁI-ból 9, a Dobronaki KÁI-ból 5, míg a Pártosfalvi KÁI-ból 10. A középiskolás korcsoportból 19 diák adta be a kérvényt, 11 elsős, 1 fakultatív órákat látogató diák és 7 végzős. A pályázási eljárásban 13 hiánypótlási felhívást postáztak az érintetteknek – tudtuk meg Kósa Pétertől, a Muravidéki Pedagógusok Egyesületének munkatársától. Miután az iskoláktól bekérik az iskolalátogatási igazolásokat, a bírálóbizottság ülésén elbírálják a beérkezett kérelmeket, valamint döntenek a határidőn túl beérkezett kérelmekről (7 pályázat).

murmagy4522

Hírdetés

A tervek szerint legkésőbb november végéig kiküldik az ösztöndíjszerződéseket. Az összeg a tavalyihoz hasonló, esetleg némileg magasabb lesz. A támogatási összeg a beérkezett pályázatok számától és a rendelkezésre álló kerettől függ.

Összehasonlításképen a magyar mint anyanyelv tanulását ösztönző „Magyarul a Muravidéken” támogatási program pályázati kiírására tavaly 82 pályázó jelentkezett. A támogatásra jogosultak köre a kétnyelvű általános iskola 1. és 4. osztályos, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten tanuló iskolásai, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola 1. osztályos, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten tanuló diákjai, illetve azon diákok, akik a kétnyelvű általános iskolában a magyart anyanyelvi szinten tanulták, és középiskolai tanulmányaikat olyan szakon folytatják, amely nincs a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában, de anyanyelvi szintű fakultatív magyarórákat látogatnak, amelyek kivitelezője a Lendvai Kétnyelvű Középiskola. Továbbá a támogatottak közé tartoznak azon diákok is, akiknek sikeres általános érettségi, szakmai érettségi vagy záróvizsgájuk tantárgyai között a magyar mint anyanyelv is szerepel.

A program kivitelezéséhez szükséges eszközöket a községi magyar nemzeti önkormányzati közösségek a törvény által meghatározott éves működési költségvetésük 1 százalékával biztosítják, míg a program kivitelezéséhez szükséges további eszközöket az MMÖNK vállalta fel.

Népújság

The post Hasonló pályázószám, hasonló összegek appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »