Haščák nem ért célt Strasbourgban. Az emberjogi bíróság elutasította beadványát

Haščák nem ért célt Strasbourgban. Az emberjogi bíróság elutasította beadványát

Nyitókép: Archív (SITA)

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) szeptember 24-én elutasította Jaroslav Haščák panaszát annak elfogadhatatlanságára hivatkozva, mivel a panaszos nem merítette ki az összes rendelkezésre álló hazai jogorvoslati lehetőséget.

A hírt az Igazságügyi Minisztériuma közölte, amely arról is tájékoztatott, hogy az EJEB eljárási okok miatt nem nyilatkozott az ügy érdeméről, vagyis arról, hogy történt-e jogsértés a panaszos ügyében.

Hírdetés

Az Országos Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója, Martina Babacsová 2020. december 1-jén a Speciális Ügyészség, Ondrej Repa ügyész beleegyezésével házkutatási parancsot adott ki a pozsonyi Digitális Park II-ben, az ún. Gorilla-ügyben, melynek elsődleges vádlottja Haščák volt.

A beadvány lényege Haščák letartóztatásával és vádemelésével kapcsolatos információk állítólagos kiszivárogtatása volt a médiába, illetve, hogy a sajtó tudott a cégénél tartott házkutatásról. A panaszos szerint mindez sértette a magánéletének tiszteletben tartásához való jogát.

A Legfőbb Ügyészség azonban később ejtette a Haščák elleni vádat. Ezzel összefüggésben védőügyvédje, Škubla hangsúlyozta, hogy a váddal és az őrizetbe vétellel ellentétben az állam soha nem kért bocsánatot az üzletembertől a razzia miatt, amely során az állam szerinte túllépte hatáskörét.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »