Harvey Weinstein feladja magát

A The New York Times szerint a szexuális zaklatásokkal vádolt producert várhatóan le is tartóztatják majd. A producert az elmúlt fél évben többen is megvádolták szexuális zaklatással, amelyeket Weinstein azóta is tagad.

Pénteken feladja magát a New York-i rendőrségen a szexuális zaklatási ügyeiről elhíresült Harvey Weinstein filmes producer, akinek botránya elvezetett a zaklatási ügyeket feltáró #MeeToo kampány megalakuláshoz is – írja a The New York Times.

A producer ellen Lucia Evans ügyében emelnek majd vádat. A színésznő azzal vádolta meg, hogy orális szexre kényszerítette tribecai otthonában még 2004-ben.

Hírdetés

A 66 éves filmest védő Benjamin Brafman nem kommentálta a lap esetleges letartóztatással kapcsolatos kérdését, és azt sem erősítette meg, hogy védence feladná magát.

Weinsteint az elmúlt hónapok során több tucatnyi nő vádolta meg szexuális zaklatással és nemi erőszakkal, köztük olyan ismert színésznők is, mint Uma Thurman, Anne Heche vagy Salma Hayek.

A Harvey Weinstein cége, The Weinstein Company a szexuális zaklatási botrányába beleroppant. Március 20-án kért csődeljárást, mert a céget felvásárolni akaró befektetőcsoport is kihátrált az üzletből, mert kiderült, a producer cégének mégsem annyi a tartozása, mint amennyiről előzetesen beszéltek.

A Weinstein-botrány októberi kirobbanása után Harvey Weinsteint eltávolították a cég éléről, az amerikai filmakadémia pedig megvonta tőle a tagságot. A producer ellen az Egyesült államokban és Nagy-Britanniában is nyomozás folyik szexuális bűncselekmények gyanúja miatt.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »