Harry herceg végigment ugyanazon az aknamezőn, amin az édesanyja

Harry herceg végigment ugyanazon az aknamezőn, amin az édesanyja

Nyitókép: Reuters

22 évvel Diana hercegnő ikonikus fotója után, mellyel az angolai, máig felszámolatlan aknamezőkre hívta fel a világ figyelmét, kisebbik fia, Harry herceg most újra ugyanarra a máig megoldatlan problémára irányította a figyelmet.

Harry-t ugyanaz a szervezet, a Halo Trust vitte el a részben megtisztított angolai aknamezőre, mint édesanyját, és csakúgy, mint Diana, ő is csupán arcát és mellkasát védte egy esetleges robbanástól.

Ezután részt vett egy előre eltervezett aknamentesítésben is, a robbantás után pedig végignézte, ahogy a jótékonysági szervezet emberei megtisztítanak egy földterületet az aknáktól, amely így ismét használhatóvá válik.

Hírdetés

“Az aknamezők be nem gyógyult sebei a háborúnak. A felszámolásukkal segíthetünk békét lelni a közösségeknek, a békével pedig mindig új lehetőségek járnak együtt”

– mondta a herceg, aki azután arra szólított fel, hogy nemzetközi segítséggel számolják fel azokat.

Az angolai polgárháború 1975 és 2002 között zajlott, és úgy hagyta maga mögött az országot, hogy az máig a világ legtöbb aknával megszórt országa maradt. 17 évvel a háború vége után még mindig nagy területek vannak aláaknázva. A herceg ezért megköszönte az angolai kormány hozzájárulását, akik 60 millió dollárt szántak eddig aknamentesítésre.

euronews.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »