Háromszéki Lovas Napok Nyujtódon

Háromszéki Lovas Napok Nyujtódon

A hétvégén tartják Kézdiszék legrangosabb lovas rendezvényét, a Háromszéki Lovas Napokat. A hatodik alkalommal tető alá hozott kétnapos rendezvénynek Nyujtód a házigazdája, és a szervezők idén is gazdag programmal jelentkeztek.

A rendezvény szombat délben startol, a hivatalos megnyitót követően kezdetét is veszi a kilencedik Székelyföldi Regio­nális Díjugrató-bajnokság ötödik fordulója, amely délután hat órakor is folytatódik. Az Aranyparipa-díjat kevéssel fél hét előtt adják át, hétkor bemutató lesz a Kézdiszéki Huszár Hagyományőrző Egyesület közreműködésével. Fél nyolctól érdekes programpontnak ígérkezik a lovas birkózás, akárcsak az azt követő tüzes show, amelyet lovaskaszkadőr-bemutatóként ajánlanak. A szombati napot fél kilenckor tábortűz és utcabál zárja.

Hírdetés

Vasárnap 11 órakor kezdődnek a gyorsasági lóverseny előfutamai, fél tizenkettőtől a munkalovak versenyét tartják, délután két órakor veszi kezdetét a Toldi-erőpróba. Fél háromtól kutyás bemutató lesz, amelyet a polgármesterek csatája követ, egy óra múlva pedig a Kassai Lovasíjászok erdélyi csapata tart bemutatót. A munkalovak kettes fogatai ezt követően versenyeznek, a gyorsasági lóverseny döntőjét hat óra húsz percre időzítették. A napot a díjátadó ünnepség és 19 órától az erdélyi lovas kaszkadőrök bemutatója zárja. A felsoroltakon kívül lesznek gyermekprogramok és hagyományos termékek vására is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »