Háromszéket is érinti a hőség miatti forgalomkorlátozás

Háromszéket is érinti a hőség miatti forgalomkorlátozás

Az Országos Meteorológiai Intézet által kiadott időjárási előrejelzés alapján – amely szerint a hőmérséklet akár 42 Celsius-fokig is emelkedhet –, az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Vállalat kiterjesztette a 12 tonnánál nagyobb össztömegű járművekre vonatkozó forgalomkorlátozásokat.

A rendelkezés értelmében július 15-én és 16-án 11–19 óra között Kovászna, Brassó, Szeben, Maros, Kolozs és Szilágy megyére is kiterjesztették a korlátozást az országutakon és megyei besorolású útszakaszokon, valamint, ahol van, az autópályákon. A Kovászna megyei közlekedésrendészet munkatársai felkészültek a rendelet betartatásának elősegítésére. Javasolják, hogy a korlátozások által útközben érintett járműveket lehetőség szerint ne hagyják az útszéleken, hanem igyekezzenek kijelölt parkolókban várakozni.

Hírdetés

Kivételt képeznek a személyszállító, elsősegélynyújtó-, temetkezési- és postai járművek, az üzemanyag-ellátás, a romlandó élelmiszerek szállítása, a sérült járművek vontatása, a katasztrófa sújtotta területekre való víz- és élelmiszerellátás, palackozott víz és üdítők szállítása, a mezőgazdasági termékek szállítása, valamint a gyakorlatozó katonai járművek, továbbá az útépítéshez engedélyezett járművek forgalma.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »