Háromszáz tűzeset egy év alatt

Háromszáz tűzeset egy év alatt

Főként ingatlanoknál, lakóházaknál és gazdasági melléképületeknél, tömbházlakásokban keletkezett tűzeknél helyszíneltek tavaly a háromszéki tűzoltók, a megyei sürgősségi felügyelőséghez közel 300 alkalommal futott be riasztás tűz miatt – derült ki a lapunk által igényelt összesítésből.

Alexandru Marian Re­chi­țean szóvivő tájékoztatása szerint tavaly megyeszerte 160 alkalommal ütött ki tűz lakóházban vagy melléképületben, a kiváltó okok pedig sokfélék: rövidzárlat, szikra vagy parázs, nyílt láng használata, hőhatás (érintkezés vagy sugárzás, súrlódás révén), elektromos áram által generált hő stb. Emellett 132 alkalommal a növényzetet érintő tűz miatt kellett beavatkozniuk a felügyelőség csapatainak, az esetek túlnyomó részében nyílt láng okozott bajt, négy esetben az okot még vizsgálják a hatóságok.

Hírdetés

A sürgősségi felügyelőség SMURD-csapatai 2022-ben 3576 bevetésen vettek részt, több mint 3200 alkalommal elsősegélyt, valamint sürgősségi ellátást biztosítottak, 210 alkalommal pedig közúti balesetnél segédkeztek. Az összesítés szerint 31 esetben jegyeztek téves riasztást.

Az intézmény készenléti csapatai összesen 1200 vészhelyzetben avatkoztak be tavaly, illetve 421 megelőző jellegű tájékoztató akciót és ellenőrzést tartottak megyeszerte.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »