Háromszáz migráns indult el gyalog a magyar határ felé

Háromszáz migráns indult el gyalog a magyar határ felé

Gyalog indult el néhány száz migráns Belgrádból a magyar határ felé kedden.

Menedékkérők egy nagyjából háromszáz fős csoportja indult el a magyar határ felé Belgrádból kedd délelőtt, közölte a Tanjug szerb állami hírügynökség. Őket rendőrök kísérik, néhány óra alatt Új-Belgrádból már Zimonyba érkeztek.

Korábban a szerb fővárosban a migránsok a központi buszpályaudvarnál tüntettek, a helyi lapok beszámolói szerint többen azért, hogy engedjék fel őket a magyar határhoz tartó buszokra, míg mások a határ megnyitását követelték.

Hírdetés

A B92 hírportál arról értesült, hogy civil aktivisták tüzelték fel az embereket, akik közül sokan már két hete várnak arra, hogy tovább utazhassanak Belgrádból.

Közel százan viszont nem akartak csatlakozni a határhoz tartó menethez, ezért kisebb verekedés volt a távozók és a maradók között. Ezért a helyi menekültügyi irodát biztonsági okokból bezárták, a Karadjordjeva utca környékét a rendőrség lezárta.

A Blic című szerb napilap szerint a határ felé gyalog elinduló migránsok legfeljebb harminc éves férfiak, s a csoport tagjai szinte kivétel nélkül Afganisztánból, Pakisztánból vagy Irakból érkeztek. A lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a szerb-magyar határhoz terveznek vonulni, és egészen addig ott akarnak tartózkodni, amíg a határ megnyílik előttük. Egyikük elmondta, tudják, hogy hosszú út áll előttük a határig, ezért lehet, hogy vonatra szállnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »