Háromnapos ünnep Uzonban

Háromnapos ünnep Uzonban

Tartalmas rendezvénysorozattal ünnepelnek péntektől vasárnapig Uzonban, ahol közel harminc programmal várják az érdeklődőket az idei, immár tizenkilencedik községi napokra. A kulturális és szabadidős eseményekben bővelkedő ünnepre meghívták a magyarországi testvértelepülés, a Békés megyei Csorvás küldöttségét is.

Pénteken délután az Uzont megörökítő fotókiállítással nyílik az idei közösségi ünnep a központi parkban, szombat délelőtt pedig a mozgásra összpontosítanak a szervezők, a sportcsarnok, valamint a sportpálya is a futballt kedvelőktől lesz hangos, mindkét helyszínen minifoci-bajnokság és versenyek zajlanak majd. Délután a szabadidőpark lesz az események fő helyszíne, itt lépnek fel az óvodások, és  szintén a gyermekekhez szól a Tekergő Meseösvény interaktív játék is, de lehet majd kézműveskedni, fúvósok és népi együttesek előadását megtekinteni, és látványos programnak ígérkezik a Salvatore Egyesület, valamint az uzoni önkéntes tűzoltók együttműködése, egy mentési beavatkozás bemutatója. Este három koncertre várják a szórakozni vágyókat.

Hírdetés

Az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub a 240 éve született nagy Kelet-kutató tudósunkra, Kőrösi Csoma Sándorra emlékezik irodalmi műsorával, melyet vasárnap délelőtt mutatnak be a Pünkösti-kú­riában, s ugyanitt nyílik kiállítás Szabó Csaba fényképeiből. Szintén vasárnap tartják a mezőgazdasági gépek szemléjét a Feketeügy holtárka mellett, míg a szabadidőparkban egyebek mellett zenés-táncos előadásokat, gyermekkoncerteket láthat a közönség, de fellép a Székely István Dalkör is. Az esti koncerteket követően tűzijáték zárja az Uzon Községi Napokat.

Bordás Enikő polgármester lapunknak elmondta, testvértelepülésük, a Békés megyei Csorvás önkormányzata felajánlása révén a következő napokban ingyen táborozhat náluk nyolc uzoni diák valamint az őket kísérő két pedagógus. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »