Háromgólos hátrányból bravúros győzelem (Jégkorong)

Háromgólos hátrányból bravúros győzelem (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok tegnap háromgólos hátrányból felállva hosszabbításra mentették a Csíkszeredai Sportklub elleni mérkőzést, amelyet végül szétlövésben, a 18 éves Nagy Tamás találatának köszönhetően 5–4-re megnyertek a román bajnokság alapszakaszában. Kertész Zoltán csapata legközelebb pénteken 18.30-tól és szombaton 11 órától a Sportul Studențesc ellen játszik a kézdivásárhelyi Deme László Műjégpályán.

Az Erste Ligában szereplő csíkszeredai csapat kezdte jobban a mérkőzést, a 9. percben a vezetést is megszerezte, az emberelőnyt kihasználva Fredrik Forsberg kapásból a hálóba továbbított (0–1). A folytatásban a tapasztalt riválissal ellentétben a házigazdák nem fordították a javukra a létszámfölényt, ráadásul Kevin Constantine együttese még az első harmadban növelhette volna előnyét, azonban László Arnold bravúrral védett. A második játékrészt szintén a Hargita megyei ellenfél indította határozottabban, 28 másodperc elteltével Márton Botond volt eredményes (0–2). Nem sokkal később a narancs-kék mezeseknek sikerült szépíteniük, Részegh Zsolt iramodott meg a koronggal, kísérletét védte Ambrus Levente, a kipattanót viszont Molnár Zsombor a kapuba csúsztatta (1–2). Az előző idény ezüstérmese még a szünet előtt válaszolt, mivel a 28. percben Biró Gergő iratkozott a gólszerzők közé (1–3).

Hírdetés

Az utolsó felvonás elején újfent a vendégek örülhettek, 45 másodperc után ismét Biró Gergő lövése talált utat a hálóba (1–4). Ezt követően a háromszéki alakulatnak fórban több helyzete akadt, ám ezeket a hálóőr rendre hárította, aztán hirtelen nagyot változott a játék képe, hiszen a Sportklub hibát hibára halmozott, ezt pedig a hazai gárda kihasználta. Az 53. percben emberhátrányban csökkentették a különbséget, Jimi Kuronen tévedését követően Gecse Olivér találattal zárta az ellentámadást (2–4), az 54. percben Kovács Előd baklövéséből Molnár Zsombor bombázott a hálóba (3–4), majd Részegh Zsolt lökete talált utat a rövid sarokba (4–4). A rendes játékidő hajrájában és a hosszabbításban sem született döntés, a szétlövésben mindössze a 18 éves Nagy Tamás váltotta gólra a büntetőt, így csapata két ponttal gazdagodott.

Eredmény, román bajnokság, alapszakasz: Háromszéki Ágyúsok–Csíkszeredai Sportklub 5–4 (gólszerzők: Fredrik Forsberg 9., Márton Botond 21., Biró Gergő 28., 41., illetve Molnár Zsombor 26., 54., Gecse Olivér 53., Részegh Zsolt 56.) – szétlövés után.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »