Háromezer új fertőzött

Háromezer új fertőzött

Tovább mérséklődött az egy nap alatt azonosított koronavírusos megbetegedések száma Romániában, a kommunikációs törzs vasárnap az előző napinál 985-l kevesebb, összesen 3021 új esetről tájékoztatott. Ezek közül 27-t Kovászna megyében vettek nyilvántartásba. A legutóbbi jelentés óta közel 23 500 tesztet végeztek el országszerte.

Szombathoz képest viszont alig változott a kórházakban ápolt fertőzöttek száma, vasárnap 15 139 hasonló helyzetben lévő betegről számoltak be, s közülük továbbra is sokan, 1731 páciens szorul intenzív terápiára. A kommunikációs törzs összesítője szerint országszerte mindössze hat szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre Covid-19-betegek kezelésére.

Hírdetés

Az előző jelentés óta 233 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés; ebből 10 haláleset korábban következett be. Ezzel 53 069-re emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma Romániában.

Az áldozatok közül 213-an nem voltak beoltva, és egy kivételével valamennyiük esetében társbetegséget is jegyeztek. A 20 beoltott áldozat 50 és 59 év közötti, illetve 80 éven felüli volt, és kettő kivételével mindannyian más betegségben is szenvedtek.

A Háromszéken hivatalosan jegyzett 27 esetre 141 teszt elvégzése nyomán derült fény. A kormánybiztosi hivatal 11, a fertőzéshez köthető halálesetről számolt be vasárnap, a járvány kezdete óta immár 503 személy halálát okozta a kór megyénkben.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »