Háromezer forint két korty vízért a debreceni villamoson

Viharos gyorsasággal terjedt el az a Facebook-bejegyzés, amit Cserháti Zoltán, a Nemzeti Sport Online újságírója osztott meg közösségi oldalán.

A sportújságíró kedden Debrecenben járt, egy sajtótájékoztatóra igyekezett és villamosra szállt. Pechjére pont akkor kortyolt bele ásványvizes palackjába, amikor az ellenőr arra járt, aki háromezer forintra büntette.

Hírdetés

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. alvállalkozójaként dolgozó ellenőr szerint a járművön tilos italt fogyasztani, erről videofelvétel is készült. A megbüntetett meglepetésében kifizeti a helyszíni bírságot, majd elolvasta az utazási szabályzatot: „Tilos enni, tilos fagyizni, szeszes italt fogyasztani, tilos hangosan zenét hallgatni. Ital sehol, ezekért járó büntetési tételek sehol.”

Felháborodásában természetesen felkereste a közlekedési vállalat ügyfélszolgálatát: „Tíz perc a MalomPark, és ott állok az ügyfélszolgálatos előtt. Elmesélem a dolgot. A válasz: hát nem tudnak mindent kipiktogramozni. Mondom, elhiszem, de szerinte normális ez? Jó ez Debrecennek? Győrben nyáron vizespalackokkal várják az embert az állomáson, a DKV meg megbüntet két kortyért? Hát ők a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., az ellenőrök alvállalkozásban vannak. Tehetek hivatalos panaszt, kivizsgálják. Van értelme? – kérdem. Nem tudja, kivizsgálják, s közben húzza a száját a csaj. Húsz perc múlva kezdődik a sajtótájékoztatóm, ennyit a hivatalosdiról. Meg amúgy bűnös vagyok, magam is elismerem, ittam két korty vizet. Búcsúzóul annyit megjegyzek, a billentyűzete mellől én elraknám az üdítős üveget, hátha bejön egy alvállalkozó.”

A teljes bejegyzést ide kattintva olvashatja, ahol több hozzászóló is hasonló büntetésekről számolt be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »