Hároméves kislány megerőszakolóját és gyilkosát végezték ki nyilvánosan Jemenben (16+)

Hároméves kislány megerőszakolóját és gyilkosát végezték ki nyilvánosan Jemenben (16+)

Hosszú évek óta először tartottak nyilvános kivégzést Jemenben (legutóbb 2009-ben végeztek ki valakit). A halálra ítélt 42 éves férfi megerőszakolt és megölt egy hároméves lányt.

A kivégzést az utcán tartották a főváros, Szanaa egyik börtönének közelében kedden, az eseményt pedig egy sor külföldi fotóügynökség is dokumentálta.

A nézők között egy tűt sem lehetett volna a földre ejteni, még a lámpaoszlopokról és a környező házak tetejéről is fürtökben lógtak a kivégzésre kíváncsi helyiek. Köztük rengeteg gyerek, mobiltelefonnal kamerázó helyiek és katonák.

A Reuters fotósa azt írta az ügynökség blogján, hogy szabályos tülekedés volt az első helyekért, a tömeget fegyveres katonáknak kellett biztosítaniuk. Félő volt, hogy a halott lány apjának törzse még a kivégzés előtt rátámad a gyilkosra.

Hírdetés

Azt is a fotóstól tudjuk, hogy a földön fekvő férfi az ítélet végrehajtása előtt megpróbált még beszélni a AK-val felette álló férfival, aki nyugodtan elszívott egy cigarettát, mielőtt a hátának szegezte a fegyvert.

Négy lövéssel hajtották végre az ítéletet.

A tömeg éljenzett, a lány apja azt nyilatkozta a sajtónak, hogy új életének első napja a mai, és rendkívül elégedett az ítélettel.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »