Három szírrel robbant le az embercsempész az M5-ösön – ő a rendőröktől kapott fuvart

A rendőrök őrizetbe vették a külföldieknek és főképp a saját pénztárcájának segítséget nyújtó csépai férfit.

Az egyenruhások 2015. szeptember 4-én 8 óra 30 perc körüli időben az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 105-ös kilométerszelvény közelében észleltek egy várakozó személygépkocsit és igazoltatták a jármű mellett tartózkodó 50 éves B. Zsoltot.

A rendőrök az intézkedés során a helyszín közelében – egy bokorban megbújva – találtak 3 szír állampolgárt, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak az egyenruhások.

Hírdetés

A rendelkezésre álló adatok alapján a magyar férfi 2015. szeptember 4-én a hajnali órákban Szeged külterületén az általa vezetett személygépkocsi utasterébe felvette a 3 külföldit, akik korábban illegálisan lépték át az államhatárt. B. Zsolt a szír állampolgárokat a gyanú szerint pénzért cserébe akarta Ausztriába szállítani, azonban járműve meghibásodott, és azzal a sztrádán – Kunszállás térségében – megállásra kényszerült.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya munkatársai a terheltet – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »