Három napra karanténba kerül Auckland egy fertőzött család miatt

Háromnapos karantént rendeltek el az új-zélandi Aucklandben azt követően, hogy három koronavírus-fertőzést regisztráltak a városban – derül ki az ország miniszterelnökének vasárnap tett bejelentéséből.

Jacinda Ardern a döntést azzal indokolta, hogy óvatosak akarnak lenni addig, amíg nem tudnak többet az új gócról. Az ország más részeiben is korlátozásokat vezetnek be – tette hozzá.

Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint a fertőzöttek egy aucklandi család tagjai, és egyelőre nem tudni, hol és miként kapták el a vírust.

A vasárnap éjfélkor életbe lépő, hármas szintű karantén értelmében az ország legnagyobb városának számító, több mint 1,6 milliós Acuklandben az emberek csak élelmiszervásárlás és nélkülözhetetlen munkavégzés céljából hagyhatják el otthonaikat.

Hírdetés

Új-Zélandon a járvány tavaly februárban jelent meg, egy hónappal később pedig a kormány országos karantént vezetett be: az üzleteket és iskolákat bezárták, a lakosokat pedig otthonmaradásra szólították fel.

Jóllehet a szigorú intézkedések nyomán a fertőzést Új-Zélandon gyakorlatilag felszámolták, az ország egészségügyi hatóságai januárban a vírus új, dél-afrikai variánsával történt fertőzést regisztráltak.

Az ötmilliós Új-Zélandon eddig alig több mint 2300 fertőzést regisztráltak, a Covid-19-nek 25 igazolt halálos áldozata volt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »