Három műszakban ontják a Model 3-asokat

Három műszakban ontják a Model 3-asokat

Felvillanyozta a részvényeseket Elon Musk Tesla-vezér bejelentése, mely szerint a fél év végén már hetihatezer darab Model 3-ast fognak gyártani.

Nonstop gördülnek le a Tesla fremonti gyárának futószalagjairól a Model 3-asok – jelentette be a cégalapító-vezérigazgató. Elon Musk szerint a folyamatos gyártással túl is tudják majd teljesíteni a június végére célul kitűzött heti ötezres darabszámot. A most beígért heti hatezres tempó eléréséről és megtartásáról szóló hírt a kívülállók az előzményeket ismerve kétkedve fogadták, míg a befektetők ebbe a szalmaszálba belekapaszkodva 2,7 százalékkal verték fel a Tesla idén erősen kókadozó árfolyamát.

A gyártásszervezés és a határidők betartása ugyanis nem erőssége a nagy múltú versenytársakhoz képest kis szériában villanyautókat készítő cégnek.

A harmadik műszak azonban segíthet ezen, ahogy a német mérnökök által kifejlesztett gyártástechnológia meghonosítása is a termelékenység felfutását szolgálja. Ehhez heteken belül 400 új munkást vesznek fel a mostani tízezer mellé.

Hírdetés

Elon Musk a Tesla elkeserítő első negyedéves termelési adatainak pár héttel ezelőtti közlésekor megígérte, hogy ismét beköltözik a gyárba és személyesen felügyeli a termelést, ahogy tette azt két évvel ezelőtt a Model X gyártásakor felmerülő problémák gyors orvoslása érdekében.

E héten a termelést a gördülékeny átállás érdekében legalább három napra leállították, és májusban is beiktatnak majd egy rövid szünetet.

Musk szerint a mostani leállás után májusra elérik a heti négyezres darabszámot. Az átszámítva tízmillió forintért már megszerezhető szedán iránt nem csökken az érdeklődés, a közel félmilliós „hosszúságú” várólista nem akar rövidülni.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »