Három megye szakmai konferenciájáról is tárgyalt Farkas Iván Balogh Csaba nagykövettel Muzslán

Három megye szakmai konferenciájáról is tárgyalt Farkas Iván Balogh Csaba nagykövettel Muzslán

A múlt héten Dr. Balogh Csaba Magyarország szlovákiai nagykövete Párkány mellett Muzslára is ellátogatott, ahol munkaebéden fogadták őt.

Farkas Iván Muzsla polgármestere portálunknak kifejtette, beszéltek a község ügyeiről, a megvalósult fejlesztésekről és befektetésekről, a jövőbeni tervekről.

Sorra vettük az uniós pályázatokat, a magyar kormány támogatásával megvalósult felújításokat, beruházásokat, az Interreg-en keresztüli fejlesztéseket, valamint vázoltuk a község jövőbeni terveit. A nagykövet úr támogatást ígért ezek megvalósításában.”

Hírdetés

Ezen felül megtárgyaltuk, milyen gondokkal küszködnek a párkányi régió települései, milyen fejlesztések lennének sürgetőek, milyen megyei fejlesztési terveink vannak kilátásban. Nyitra megyei képviselőként és a Szövetség megyei frakciójának elnökeként ismertettem a nagykövet úrral Nyitra megye déli járásainak helyzetét, gondjait. Sok mindenről szót tudtunk váltani. Számomra megtisztelő, hogy érdeklődik úgy községünk, mind a régió és a megye ügyei iránt és a támogatásáról biztosított” – részletezte Farkas Iván.

Megtudtuk, Komárom-Esztergom megye, Nyitra megye és Nagyszombat megye részvételével a tavasz végén egy szakmai konferencia szerveződik.

Balogh Csaba és Farkas Iván beszéltek ennek előkészítéséről is, valamint arról, hogy lehetne bebiztosítani a konferencia magas szakmai színvonalát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »