Három gyerek halt meg az IKEA-bútor miatt: gigavisszahívást jelentettek be

Három gyerek halt meg az IKEA-bútor miatt: gigavisszahívást jelentettek be

Huszonhétmillió darab Malm nevű bútordarabot hív vissza az IKEA Észak-Amerikában, miután három gyermek is életét vesztette a bútor hiányos rögzítése miatt.

Fotó: Ikea.com

Lars Peterson, az IKEA amerikai ágazatának igazgatója kiemelte, a bútorokat visszahívják, mert veszélyesek lehetnek. 2014-óta harminchat gyerek sérült meg, valamint három gyermek vesztette életét, azután, hogy a bútorcég ruhásszekrényei rájuk dőltek. Az IKEA szerint ha nem megfelelően rögzítik a szekrényt a falhoz, könnyen ledőlnek.

A cég felhívja az amerikai érintettek figyelmét: térítést vagy javító szettet küldenek, amivel a bútort falhoz lehet majd rögzíteni. A 2002 után vásárolt bútorokra teljes, míg a 2002 előtti darabokra részleges kártérítést ígér az IKEA.

Tegnap, az IKEA Choklad Mörk 60 százalékos és a Choklad Mörk 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládéját hívták vissza, mert a csomagolásukon a tej és a mogyoró összetevőjét nem megfelelő módon tüntették fel. Akkor a cég kiemelte, biztonsággal fogyaszthatják a csokoládékat azok, akik nem allergiásak a tejre vagy a mogyoróra.

– az elmúlt évek árbevétele

Szerző: Világgazdaság Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »