Három generáció a tájházban Gútán

Három generáció a tájházban Gútán

Háromgenerációs tábor névvel kézműves tábort szervezett a Magyar Asszonyok Ligája a Gútai Tájházban, szeptember elsején és másodikán. A rendezvényre megtelt az udvar és a ház, a kézművesek és a régi korok mesterségei iránt érdeklődők is megtalálhatták a nekik kedves elfoglaltságot.

A kreatív gyerekek és felnőttek karkötőt készítettek, papírból fontak, csuhéztak, festettek, színeztek, korongoztak, horgoltak, batikoltak, textilszobrászkodtak, sütöttek, voltak fajátékok is, de azok sem unatkoztak, akik nem akartak alkotni, hiszen több más program is várta az érdeklődőket.

Póda Erzsébet bemutatta Cseperke című mesekönyvét, felvázolták, merre vezet a gabona útja, hogyan és miből készül a liszt, Benyó Erzsébet mesefoglalkozást tartott, Kiss Istvántól azt tudhatták meg, hogyan készítik a mézet, Pollák Zsófi mesélt, néptáncbemutató és közös tánc is volt. Idén elsőként tábortűz mellett is készült ebéd.

Hírdetés

A tábor alatt idején kiállítás is volt: a Zoboralji Örökség Őrzői Hímző és Viseletkészítő Műhely alkotásaiból. A Háromgenerációs tábort 1995-től szervezik meg, ennek emlékére a kopjafánál emlékeztek meg a táborokról és azokról, akik már nem lehetnek velünk. A rendezvény Gúta városának támogatásával valósult meg.

A szerző felvételei.

(Vadkerti Neszméri Csilla/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »