Három évet kapott a polgárőr, öngyilkos lett

Három évet kapott a polgárőr, öngyilkos lett

Szerda hajnal óta elérhető az interneten az a videó, amin a 35 esztendős Gárer János bejelenti: igazságtalannak érzi a börtönbüntetést, ezért megöli magát. Gárer János a videó feltöltésekor már nem élt.

A férfi autószerelőnek tanult, majd 2001-ben belépett az idegenlégióba. 2004-ben meglőtték, ezért hazatért és újra szerelő lett.

Hírdetés

Gárer János ozorai polgárőr volt, volt, hogy lebuktatott egy drogszállítót, aki megszúrta őt, ezért megkapta a legmagasabb polgárőr-kitüntetést. 2014-ben az év polgárőrévé választották. Amikor a Dunán árvíz volt, oda is elvitte a csapatát. Volt, hogy egy héten át minden éjjel járőrözött, társadalmi munkában, miközben nappal egy szervizben dolgozott a 25 kilométerre lévő Dégen.

A baj 2010-ben kezdődött: Jánost megkereste egy szigethalmi barátja, és elpanaszolta neki, hogy zsarolja őt egy uzsorás, akinek 400 ezres kölcsönért 800 ezret kéne visszafizetnie. János meg akarta leckéztetni az uzsorást, nyolcszor felhívta, és azzal fenyegette, hogy ha nem fizet félmilliót, akkor a kölcsönlevelek alapján feljelenti. Az uzsorásnak azonban volt egy rendőr ismerőse, aki segített elintézni, hogy az utolsó beszélgetéseket lehallgassák.

Ezek alapján Gárert megvádolták zsarolási kísérlettel. Első fokon 3 évre ítélte őt XXII. kerületi bíróság. Gárer fellebbezett, ám a másodfokú bíróság idén februárban helybenhagyta az ítéletet. A polgárőrnek ráadásul korábban volt egy másik ügye is, összeveszett főnökével, aki feljelentette őt csalásért, amiért másfél év felfüggesztettet kapott. 3 éves büntetéséhez ezt is hozzácsapták.

A férfi igazságtalannak ítélte meg a bíróság döntését, és félt a börtöntől is. Május 5-én kellett volna bevonulnia, ahogy közeledett a nap, egyre többször mondta, hogy nem fogja kibírni. Május 5-én adott egy memóriakártyát feleségének, mondván, készített egy felvételt, de most még ne nézze meg, később tegye fel a netre. A videón a férfi búcsúüzenete volt látható. Gárer János egy közeli erdőben fejbe lőtte magát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »