Három év különbséggel erőszakolta meg ugyanaz az öt férfi

Három év különbséggel erőszakolta meg ugyanaz az öt férfi

Csoportosan erőszakolt meg öt férfi egy 21 éves diáklányt múlt héten az indiai Haryana állambeli Rohtakban – írja a BBC. A múlt szerdai esetet követően a nő feljelentést tett, elmondása szerint egy autóba tuszkolták és ott fogták le. Később a súlyos sérüléseket szenvedett áldozatot a bokrok közé vetették – egy arra járó vitte végül kórházba a lányt.

Ami az esetet különlegessé teszi, hogy a nőt három évvel ezelőtt Bhiwaniban ugyanez a banda már megerőszakolta egyszer. Akkor elkapták a tetteseket, akik miután váltságdíj fejében elhagyhatták az őrizetet, megfenyegették a nő családját – ezért a 2013-as esetet követően Rohtakba költöztek.

Hírdetés

„Amikor elhagytam a főiskola épületét, megláttam őket. Ugyanaz az öt férfi volt. Rettegtem. Betuszkoltak a kocsijukba és bántalmaztak. Azt mondták, megölik az apámat és a bátyámat”

– mesélte az indiai kasztrendszer legalján lévő csoportba, a dalitok közé tartozó családból származó lány. Állítólag a támadók az első erőszakot követően próbáltak megegyezni a családdal peren kívül, ám ők erre nem voltak hajlandóak. Ezért állhattak bosszút ekképpen a lányon.

Rohtakban mindenesetre tüntetni kezdtek a helyiek a csoport azonnali letartóztatásáért. Indiában nagyon gyakori a nemi erőszak, időről időre tiltakozáshullám söpör végig az országon emiatt. Egy 2012-es esetet követően egyébként szigorították az ezzel kapcsolatos indiai jogszabályokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »