Három érem a földharcbajnokságról (Cselgáncs)

Három érem a földharcbajnokságról (Cselgáncs)

Szombaton és vasárnap Nagyszeben adott otthont az U14-es és U16-os korosztály számára kiírt országos földharcbajnokságnak, amelyről a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói két arany- és egy ezüstéremmel tértek haza. Szintén ott rendezték meg a cselgáncs Úttörő Kupát, amelyen ugyancsak megmérettettek a céhes városi sportolók.

Remek hétvégét zártak a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói, akik három éremmel, két ötödik és egy hetedik helyezéssel fejezték be a Nagyszebenben megtartott és az U14–16-os korosztály számára meghirdetett földharcbajnokságot. A céhes városiak legjobb eredménye Simon Tege (46 kg) és Tamás Gábor (55 kg) nevéhez főződik, akik a tizenhat év alattiak között nem találtak legyőzőre. Ezüstéremmel a nyakában tért haza Kovács Máté, miután az U14-es kategória +66 kg-os súlycsoportjában döntőt veszített. A szintén a kisebbek között tatamira lépő Vida Máté (55 kg) ötödik lett, akárcsak a nagyobbak viadalában küzdő Pál Norbert (55 kg), míg az U16-os korcsoportban harcoló Szőcs Norbert (66 kg) a hetedik helyen fejezte be az országos küzdelemsorozatot.

Hírdetés

A nemzetközi cselgáncs Úttörő Kupán is érdekeltek voltak a háromszéki sportolók, az U14-es viadalban Vida Máté (55 kg) a harmadik, míg Kovács Máté (73 kg) a második helyen zárt. A nagy népszerűségnek örvendő viadalon a hazai sportolók mellett ukrán, görög, török, szerb, bolgár és magyar dzsudokák vettek részt. (tif)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »