Három boltból is ruhát lopott az iráni „menekült” képviselő – de csak a stressz miatt

Három boltból is ruhát lopott az iráni „menekült” képviselő – de csak a stressz miatt

Golriz Ghahraman néhány évvel ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy iráni születésű menekültként választották meg parlamenti képviselőnek Új-Zélandon. Most viszont a lemondásáról szóltak a cikkek. A politikust ugyanis bolti lopáson kapták, az ügyben már rendőrségi nyomozás folyik.

The first refugee to be elected to New Zealand’s parliament resigned Tuesday over alleged shoplifting, which she said was related to personal stress and trauma.

Golriz Ghahraman, an MP for the centre-left Green Party and its justice spokesperson is being investigated by police… pic.twitter.com/yP3cV2gkWM

— Channels Television (@channelstv) January 16, 2024

A Zöld Párt politikusa a gyanú szerint háromszor is lopott két ruházati üzletből Aucklandban, illetve Wellingtonban.

Action photos from Golriz Ghahraman’s crime spree. pic.twitter.com/cO9dTroHtc

— The Real Joker (@EvilArthurFleck) January 15, 2024

Golriz Ghahraman elmondása szerint a "munkával kapcsolatos stressz miatt viselkedett teljesen jellemtelenül". "Sok embert cserbenhagytam, és nagyon sajnálom" – kért bocsánatot a történtek miatt.

A 42 éves politikus ellen nem emeltek vádat bűncselekmény miatt, de elismerte, hogy a tettei "nem feleltek meg azoknak a viselkedési normáknak, amelyeket a választott képviselőktől elvárnak".

Hírdetés

The first video drops of Golriz stealing.

Weirdly, she looks cold and calculated. Acting to conceal her theft. Not the actions of someone who is out of control. #DeportGolrizhttps://t.co/6vSN45vyS5

— The Salty One (@the_salty_one_) January 16, 2024

"Ezt a viselkedést nem tudom megmagyarázni, mert semmilyen szempontból nem racionális, és az orvosi vizsgálat után megértettem, hogy nem vagyok jól" – mondta, hozzátéve, hogy nem akarja mentegetni magát.

"A mentálhigiénés szakember, akihez járok, azt mondja, hogy a mostani viselkedésem összhangban van a közelmúltbeli eseményekkel, amelyek szélsőséges stresszreakciót váltanak ki, és korábban fel nem ismert traumával kapcsolatosak" – magyarázta.

So Clarize (alias Golriz) Ghahraman actually stole $15,000 worth of high-end clothes from Scotties Boutique & not all of it has been recovered or returned.

This should not only finish her career but also everyone involved in the subsequent cover-up & manipulation of the case. pic.twitter.com/6J160XQFJJ

— The Real Joker (@EvilArthurFleck) January 12, 2024

James Shaw, a Zöld Párt társelnöke a lemondására reagálva azt mondta, hogy Ghahramant a megválasztása óta fenyegették fizikai és nemi erőszakkal, sőt halálos fenyegetéseket is kapott. "Ez magasabb szintű stresszt jelentett, mint amit a legtöbb parlamenti képviselő tapasztal" – mentegette a párttársa.

(hvg korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »