Harmonikaajtó: modern stílus és elegancia (X)

Harmonikaajtó: modern stílus és elegancia (X)

Bár számos ajtónyitási lehetőség közül választhatunk, egy harmonikaajtó sokak számára maga az álom.

Pedig nem kell, hogy álom legyen, nagyon is valósággá tud válni. Ráadásul ma már olyan fejlettek ezek a rendszerek, hogy akár fogantyú nélküli nyitásra is képesek. Miért érdemes hát harmonikaajtót beépíteni? Lássuk!

Helytakarékos és egyben különleges

Az ember nem úgy születik, hogy egyszer szeretne majd egy harmonikaajtót. De sokan közben mégis így döntenek, mert egyszerűen annyira egyedi, annyira különleges ez az egész szerkezet. Nem mindennapi, még ha annyian is szeretik, illetve szeretnék. Legyen szó akár kisebb vagy nagyobb terekről, illeszkedni fog. De igazán akkor tud hasznos lenni, ha egy kisebb helyiségről van szó, ahol helytakarékossága miatt tökéletes választásnak minősül. 

Ezeket az igazán formabontó megoldásokat használhatod több helyen is. A legmegszokottabb talán az, ha gardróbszekrény ajtajaként választjuk. De tökéletesen ellátja funkcióját akkor is, ha térelválasztóként tekintünk rá. Ha komplett rendszerre van szükséged, de akkor is, ha csak aluprofilra, pántra vagy görgőre, nézz szét a VasalatWebshop harmonikaajtó kínálatában! Spórolj rengeteg helyet magadnak, és legyen elegáns, különleges a gardróbod vagy az egész hálószobád.

Hírdetés

A harmonikaajtó stílusos és elegáns!

Nem lehet betelni a működésével. Egyszerűen annyira elegánsan szétválik az ajtó darabokra, majd félresiklik, hogy az valami fenomenális. Épp ezt szeretik benne annyian. Olyan könnyedén siklik, szinte magától tér ki a kinyitó személye előtt. Ráadásul akár a praktikus push to move szett is beszerezhető, mellyel fogantyú nélküli nyitás is lehetséges.

Ha nem szeretnél lemondani a fogantyúkról, akkor is számos variációs lehetőséged marad! Igazítsd a harmonikaajtódat is a szobád stílusához. Modern, antik, esetleg rusztikus? Bármelyik is legyen a szoba stílusa, illeszkednie kell hozzá a fogantyúnak, mely segíteni fog az ajtónak is beleolvadni a környezetébe. Persze ez sem fog elvenni ennek a nyitási stílusnak a fényéből, eleganciájából, stílusosságából. 

Ha valami elfáradna

Tehetsz azért, hogy ne fáradjanak el olyan könnyen a harmonikaajtó egyes részei. Eleve érdemes minőségit vásárolni, ez erre is igaz. De például ha meg van adva, hogy melyik elemnek mekkora a teherbírása, akkor ne kétszer akkora ajtót akarj vele megtartani! De persze ha gyerekek is használják a szerkezetet, akkor akaratlanul is megtörténhet a baj, és elromolhat.

Ha valami nem olyan gördülékeny, mint volt, akkor ne erőltesd! Ha nem értesz hozzá, akkor hívj szakembert, aki megnézi. Ha valóban valami elfáradt a szerkezetben, akkor pedig érdemes mielőbb beszerezni az új vasalatot, görgőt, pántot vagy aluprofilt. Ha megvan, akkor pedig gyorsan cserélni kell, mert minden egyes erőltetett akadozó mozgás tovább roncsolhatja az elemeket. És nyilván ilyen esetben te is alig várod, hogy ismét megfelelően működjön.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »