Harminckét európai nagyvállalat készen áll arra, hogy együttműködjön Iránnal

Harminckét európai nagyvállalat készen áll arra, hogy együttműködjön Iránnal

A Teheráni Kereskedelmi és Ipar Kamara energia bizottságának elnöke kijelentette, hogy 32 európai vállalat jelezte azt, hogy kész együttműködni az iráni olaj szektorral.

Reza Padidar elmondta, hogy az említett 32 európai cég annyit kért, hogy garantálják nekik az iráni Olajipari Minisztérium részéről azt, hogy a minisztérium hajlandó velük együttműködni.

,,Az utóbbi másfél évben az Energia Bizottság tárgyalt különböző Iránba látogató külföldi cégek képviselőivel, és végül belőlük állítottunk össze egy 114 céget tartalmazó listát.,,

Hírdetés

A cégeket regisztrálták Iránban és a gazdasági nehézségek és a szankciók ellenére is meg tudják kezdeni velük az együttműködést. Padidar szerint végül 32 cég jelezte, hogy készen áll az együttműködésre. A vállalatok az olajipar fejlesztésében fognak részt venni, valamint befektetnek az olaj szektorba. Ezen kívül új technikákat osztanak meg az iráni partnerekkel.

Az igazgató információi szerint ezek a cégek Olaszországból, Spanyolországból, Görögországból, Lengyelországból, Nagy Britanniából, Németországból, Hollandiából és Romániából jelezték együttműködési szándékukat.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »