Harminc éve húzódó vita végére tennének pontot – Taraba Budapesten tárgyalt

Harminc éve húzódó vita végére tennének pontot – Taraba Budapesten tárgyalt

Harminc éve húzódó vita végére tennének pontot – Taraba Budapesten tárgyalt Mészáros Richárd2024. 05. 29., sze – 10:25

Magyarország és Szlovákia újrakezdte a tárgyalásokat a Bős–Nagymaros vízlépcső építésével kapcsolatos, harminc éve húzódó vita lezárásáról.

„Mindkét ország érdeke, hogy jó szomszédokként megegyezzünk, és ne kelljen a vitát ismét a nemzetközi bíróságon eldönteni. Hiszem, hogy hosszú évek után nemcsak a vitát tudjuk majd kölcsönös tisztelet és jó kapcsolatok mellett lezárni, hanem megteremtjük az alapot a jövőbeni együttműködéshez sok más területen is” – jelentette ki Tomáš Taraba (SNS-jelölt), miután Lantos Csabával, Magyarország energiaügyi miniszterével találkozott Budapesten.

Hírdetés

Rámutatott, hogy a mai dunai valóság messze elmarad attól, amit a Magyarország és a Csehszlovák Szocialista Köztársaság közötti eredeti szerződés előirányzott. „Magyarország nem építette meg Nagymarost, mi pedig kénytelenek voltunk a »C« opciót futtatni, megépíteni Dunacsúnt, és elterelni a Duna medrét. Az eredeti szerződés ezt sem irányozta elő” – emlékeztetett a miniszter.

Taraba szerint mindkét ügy a szerződés feltételeinek lényeges módosítását jelenti, ezért itt az ideje, hogy új szerződést kössenek. „Nem lesz könnyű, de ha a jelenlegi, történelmileg a legjobb viszonyokat ápoló kormányok nem teszik ezt meg, akkor már senki sem fogja, és a bíróságnak kell majd döntenie. Ott azonban olyan ítélet születhet, amely egyik félnek sem lesz jó” – zárta Taraba.

A Bős–Nagymaros vízlépcső építéséről és üzemeltetéséről szóló államközi megállapodást a Csehszlovák Szocialista Köztársaság és a Magyar Népköztársaság miniszterelnökei 1977-ben írták alá Budapesten. Magyarország 1989-ben kilépett a projektből, ekkorra a szlovák oldalon már a munkálatok nagy része befejeződött. 1997. szeptember 25-én a hágai Nemzetközi Bíróság megerősítette az 1977-es szerződés érvényességét, és jogosnak nyilvánította az alternatív megoldás (a dunacsúni szakasz) megépítését.

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »