Harminc év múlva kiderül, tényleg összeesküdött-e Soros a kormány ellen

Többségünk életében valószínűleg nem derül ki, maga az érintett pedig biztosan nem tudja meg, pontosan milyen információk alapján vádolja a kormány és a kormánypártok nemzetközi összeesküvéssel Soros György üzletembert, illetve az alapítványai által támogatott szervezeteket. Az Információs Hivatalnak (IH) ugyan vannak ezzel kapcsolatban adatai, de azok – mint az Lázár János, a hírszerzést is felügyelő miniszter Demeter Márta független képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából kiderül – nagyon sokáig titkosítva maradnak.

Hírdetés

Lázár egy tavaly novemberi kormányinfón beszélt ezekről az információkról, a válaszleveléből pedig kiderül, hogy Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tavaly november 7-én az IH-ban tartott kihelyzett ülést, ahol azonban az ellenzéki képviselők közül csak a testület elnöke, az MSZP-s Molnár Zsolt volt jelen. Az erről az ülésről készült jegyzőkönyv tartalmazza azokat a bizonyos, nemzetbiztonsági adatokat, csahogy a dokumentumot Pásztor István, az IH főigazgatója „Szigorúan titkos!” minősítéssel látta el. A titkosítás majdnem 30 évre szól: 2045. december 31-én jár le.

A kormánypártok és nyomukban a kormánypárti média kiterjedt, Magyarország, illetve más közép- kelet-európai országok elleni összeesküvéssel vádolja Soros Györgyöt és az általa támogatott szervezeteket. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken – válaszul Soros csütörtöki cikkére – maffiaszerű működéssel vádolta meg „Soros hálózatát”. A Magyar Idők pedig pénteken és szombaton is arról írt, hogy ősszel a „Soros György kottájából játszó ellenzéki csoportok” állami intézmények, ingatlanok, épületek elfoglalására készül, a rendőrség állítólag már fel is készült ezekre az akciókra.

Nemrég Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetetvezetője is arról beszélt egy csepeli fórumon, hogy a nemzetbiztonsági kabinet jelentést készít az általa „menekültiparnak” nevezett civil hálózat működéséről és nemzetbiztonsági kockázatairól. Ennek a nemzetközi hálózatnak szerinte az a célja, hogy „eltakarítsák az útból” azokat a kormányokat, melyek útjában vannak a szabályozatlan, ellenőrizetlen bevándorlásnak. Ennek érdekében megpróbálják megbontani a rendet és instabillá tenni ezeket az országokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »