Harmadszor lett magyar állampolgár

Harmadszor lett magyar állampolgár

Magyar állampolgárságot igényelt kedden a baróti konzuli kiszálláson egy 99 éves székelyszáldobosi asszony, aki most harmadszor lesz magyar állampolgár.

Kolumbán Julianna 1918. február 26-án született, a trianoni döntés után veszítette el először magyar állampolgárságát, majd 1940-ben visszakapta, 1945-ben pedig újra elvesztette. A konzuli kiszálláson a néni elmondta, régóta készül erre, unokái Magyarországon élnek, miattuk kérte. „Nem baj, ha öreg is vagyok, de legyek még egyszer magyar állampolgár. Azt tanácsolom, legyünk minél többek honpolgárok” – tette hozzá. Julianna néni, közel a száz évhez, jó egészségnek örvend, mint mondta, még kimegy a mezőrre is dolgozni, gyönyörű veteményese van, büszkélkedte el.

Hírdetés

Erdővidékről ezúttal 83-an kérelmezték a magyar állampolgárságot, és 238 elkészült magyar anyakönyvi kivonatot vettek át. A konzulátus és az RMDSZ munkatársai otthonában keresték fel a bardóci 93 éves Tókos Gézát, aki hajdanán még magyar katonaként is szolgált, most elmondta, azért igényelte a magyar állampolgárságot, mert mindig is magyarnak érezte magát és régóta vágyott erre.(RMDSZ-közlemény)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »