Hargita megye öt iskolájában senkinek nem sikerült az érettségi

Hargita megyében az érettségizőknek csak fele kapott átmenő átlagjegyet, és a megyében öt líceum van, amelynek egyetlen diákja sem ment át a vizsgán. A megyében senki nem kapott színtízest ezen az érettségin.

Cristinel Glodeanu főtanfelügyelő-helyettes adatai szerint 2228-an iratkoztak be érettségire a megyében, köztük voltak korábbi években végzett diákok is. 2128-an jelentek meg az összes vizsgán, és csak 1071-nek sikerült az érettségi, azaz a jelentkezők 50,33%-ának.

A megyében a legjobb eredményt a Márton Áron Főgimnázium érte el, itt 90,82%-os a sikeresen érettségizők aránya. A Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum érettségizői 81,32%-ban, az Octavian Goga Főgimnázium diákjai 78,10%-ban kapták meg az átmenő jegyet.

Hírdetés

A megyében öt líceum van, ahol senkinek nem sikerült az érettségi: a szentegyházi Gábor Áron Ipari Iskolaközpont, a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakképző Líceum, a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Műszaki Líceum, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Műszaki Líceum és a borszéki Zimmethausen Szakközépiskola.

A főtanfelügyelő-helyettes azt mondta, minden iskolát felkérnek, hogy elemezze ki teljesítményét az érettségi eredményeinek tükrében, és tegyen lépéseket a sikeresen érettségizők arányának növelése érdekében. Ugyanakkor reményét fejezte ki , hogy a nyár végi érettségin javulni fognak a megyei szinten mért eredmények.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »