Harcsahorror Kiskunlacházán: megette a kutyát a hal – fotók

Harcsahorror Kiskunlacházán: megette a kutyát a hal – fotók

Évtizedes kérdésre találhattak megoldást a Duna-parton.

Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) halőrzési és horgászturisztikai ágazatvezetője a Facebook-oldalán ír arról, hogy most vált biztossá: a harcsák képesek kutyát enni.

A férfit január 29-én délután egy kiskunlacházi asszony kereste fel, aki a stége alatt egy hatalmas, elpusztult állatot talált, amit ő maga egy dinoszaurusz fejéhez hasonlított. Az állat szájából ugyanakkor egy csontváz lógott ki, ami szerinte egy kutyáé vagy egy rókáé lehetett. Pfeifer Rikárd a helyszínen egy elpusztult és már jócskán lebomlott, körülbelül 30-40 kilogrammos harcsa tetemét találta, melynek

Hírdetés

szájából egy közepesnél kicsit kisebb kutya vagy róka csontváza lóg ki.

A harcsa elkapta az állatot, de belepusztult ő is, mert a kopoltyúfedő alól kilógó, körülbelül 25 centiméteres lábszárcsont arra utal, hogy az elragadott kutya a lenyelése közben kétségbeesetten kapálózott a harcsa szájában is, a hal pedig se lenyelni, se kiköpni nem tudta.

Az ágazatvezető aztán azt is kiderítette, hogy a tetemben megtalálták a kutya chipjét, először az derült ki, hogy Gaiusnak hívták, majd az is, hogy az eb még tavaly kóborolt el egy kiskunlacházi ház kertjéből.

Nyitókép: Facebook/Pfeifer Rikárd

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »