Harckészültségbe helyezték az orosz stratégiai bombázókat

Harckészültségbe helyezték a TU-160-as és TU-95-es típusú bombázógépeket az oroszországi Szaratov területen lévő Engels légi bázison – közölte a TASZSZ orosz hírügynökség egy katonai-diplomáciai forrásra hivatkozva.

Az értesülés szerint a támaszpont műszaki személyzete jelenleg manőverező robotrepülőgépeket szerel fel a bombázógépekre. A robotrepülőgép picit csalóka ebben az esetben, valójában manőverezésre képes távvezérelhető rakétákról van szó. Általában akkor vetnek be ilyeneket, ha a célpontok mozognak, nehezen megközelíthetők, bombázhatók hagyományos fegyverekkel.

Hírdetés

Az orosz hadászati bombázókat ismételten bevetették az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kulcsfontosságú szíriai létesítményei ellen – legalábbis a kormány ezt állítja. A hivatalos álláspont szerint a dzsihadisták parancsnoki pontjai, hadianyag- és fegyverraktárai, illetve gyártóüzemei, valamint harcjármű csoportosulásai ellen hajtották végre a műveleteket.

A hét elején olyan értesülések láttak napvilágot, miszerint a szíriai partok közelébe érkezett Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó mellett a Pjotr Velikij (Nagy Péter) atommeghajtású rakétahordozóról is csapást mérhetnek a napokban az Iszlám állam állásaira Aleppó mellett. Mivel a terrorszervezet a nagyváros közelében kevés támaszponttal rendelkezik, valószínűbb, hogy az oroszok a szír kormányerők oldalán avatkoznak be, így lehet, hogy a mérsékelt lázadókat támadják valójában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »