Harcba száll a Mazsihisz vezetősége

A Mazsihisz Vezetősége elkötelezetten küzd azért, hogy a szervezeten belül tiszta viszonyokat teremtve a magyarországi zsidóság jövőjéért dolgozhasson. Mindeközben 

A támadássorozat néhány hónapja kezdődött, főszereplői a Mazsihiszen belüli kisebbség soraiból verbuválódtak. Az általuk létrehozott, minősíthetetlen honlapon belső információkat, levelezéseket, titkosan felvett hanganyagokat hoznak nyilvánosságra – goebbelsi stratégiát és náci ideológiát idéző gyalázkodással, rágalmak tömegével. Céljuk a hatalom, az anyagi javak megszerzése, célpontjuk a Mazsihisz: annak elnöke, alelnökei, igazgatója, komplett vezetősége, munkatársai, rabbijai.

A közleményben kiemelik, hogy a gyűlölködés hangneme a legvadabb antiszemita honlapokon is túltesz, miközben – nehéz ezt kimondani – zsidók állítják elő. Sötét módszereikkel próbálják azt sugallni, hogy a Mazsihisz demokratikusan választott elnökénél, illetve számos vezetőjénél gyalázatosabb zsidó ember nincs e világban és a Mazsihisz egy vallástalan maffia szervezet.

A Mazsihisz Vezetősége nem tűri ezt tovább – írták és hozzátették felderítik a háttérben meghúzódókat.

Elsőként Róna Tamás, a Rabbitestület elnöke, főrabbi bukott meg, amikor a Mazsihisz Vezetősége kétségbevonhatatlan bizonyítékot szerzett arról, hogy a rabbik és a világi vezetők zárt beszélgetését Róna illegálisan, engedély nélkül rögzítette, majd a hanganyagot a szennyoldal felé továbbította. Vele kapcsolatban korábban is súlyos vádak merültek fel, például rabbidiplomáját durva plagizálással szerezte meg. Bár mindezek ellenére a Rabbitestület kollegiálisan kiállt mellette, a kiszivárogtatással a Mazsihisz Vezetőségének bizalmát végleg elvesztette. Elárulta saját szervezetét, vezető társait, akik nem hajlandóak vele dolgozni.

Másodikként a Budapesti Zsidó Hitközség elnökének érintettsége merült fel. A vezetőségnek kiküldött Mazsihisz elnöki bizalmas, belső munkaanyag 48 órán belül kikerült a szennyoldalra – kétségbevonhatatlanul az a megjelölt példány, amit kizárólag ő kapott. A Mazsihisz Vezetőségi üléséről Mester Tamás távozott, a vezetőség a történtek tisztázására kérte fel. Esetében – figyelemmel pozíciójára – a Mazsihisz vezetői együttes ülés összehívását javasolják a BZSH elöljáróinak, ahol meg kívánják tárgyalni az üggyel kapcsolatos további lépéseket.

A fenti cselekedetek jogilag is büntethetők, ám az általuk okozott erkölcsi kár ennél lényegesen nagyobb és elszomorítóbb.

Hírdetés

„Hogyan lehet őszinte vitákat lefolytatni, hogyan lehet konstruktív párbeszédet folytatni akkor, ha a benne résztvevők bármelyike ezzel visszaél?”

Olyan helyzetbe hoznak bennünket, amely folyamatos magyarázkodásra késztetne, ha nem tudnánk, hogy ez a szennyoldal „felemelésével” járna – írta a Mazsihisz. Ami ott folyik, az nem egyszerűen a Mazsihisz vezetőinek besározására irányul – a maga egészen primitív és hazug módján, hanem intézményeinek, közösségeinek és támogatásának megszerzését célozza. Ez szervezet létét veszélyezteti -tették hozzá.

A zavaros helyzetet tovább mélyíti, hogy időközben Róna Tamás ZSIMA névvel (Magyarhoni Zsidó Imaegylet) imaegyletet alapított, amely feltehetően „nettó szélhámosság”. Az általuk meghirdetett hangzatos program ugyanis csak jelentős, milliárdos forrásokkal és komplett intézményi hálózattal hajtható végre.

„A valós cél a függetlenül működő Mazsihisz szétverése.”

Annak a szervezetnek a megtörése, amelyik, akár rabbinak, akár önkéntesnek minden támogatást megad évek óta, hogy tehessen a közösségért. Azért a közösségért, amelyiknek a magyarországi neológia megmaradása köszönhető és amelyik évtizedek óta stabil egzisztenciát biztosít azoknak a vallási vezetőknek is, akik ebbe a zavaros ügybe belekeveredtek.

A Róna-féle szervezet pár hetes működése során méltatlan körülmények között, a Mazsihisz terhére jelentős forrásokhoz jutott, melyekből tagjainak extra személyes jövedelmeket ígér.

„Meggyőződésünk, hogy ez a szélhámosság előbb-utóbb minden résztvevőre rá fog omlani.”

A vezetőség eltökélt a szivárogtatások, a belső levelezések, a hanganyagok illetéktelen kezekbe juttatása elleni fellépésben. A rendőrségi feljelentések megtörténtek, a nyomozások elkezdődtek.

„Az árulók nem maradnak titokban.” 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »