Haraszti is megszólalt végre

Haraszti is megszólalt végre

„Megjelent a bizonyíték arra, hogy a Huxit Párt, Volner ex-Jobbik képviselő legújabb szolgáltatása, ugyanúgy Fidesz-megrendelésre született, mint korábbi »ötlete«, az országos listaállítás átalakítása, amelyre aztán, hogyan-hogyan nem, az egész Fidesz rászavazott.

A bizonyíték ebben a cikkben nem egyszerűen csak az, hogy tagadja a megrendelést, sőt, megrendülést ad elő, Volner mindenen átgázoló függetlenségét csodálva. Hanem hogy azonnal zsarolásként veti be az új pártot, sürgetve a nagyszabású, történelmi kiegyezést az illliberális rendszer és Brüsszel között, hacsak amazok nem akarják, hogy társadalmi támogatás álljon fel Volner »ügye« mellé…

Hírdetés

Ez a zsarolás nem működött a Néppárt ellen, pedig Manfred Weber hosszú ideig hajtogatta, amit Pesten a szájába adtak, hogy félő, Orbán a Brexit után újabb exitet ejt az EU-n, ha nem ajnározzák a magyar utat. Most, úgy, ahogyan ez a cikk hajlítgatja a témát, bele lesz suttogva a brüsszeli fülekbe a független csicska új aranyos ötlete. (»Mi magunk ezzel nem értünk egyet, de a népért nem állunk jót, úgyhogy nem kellene túlfeszíteni a húrt, engedjetek és fizessetek, de legjobb lesz, ha egyszersmindenkorra kiegyezünk, hogy mi mehetünk a magunk útján.«)

Jövendő Orbán-szemtelenkedések, árulások, pofátlan lenyúlások alkalmával, amikor nő a feszültség, egyszercsak feltűnnek majd a Huxit Párt plakátjai a MAHIR-nál, és ilyenkor erről a »veszélyről« fog szólni a rabszolgamédia és a diplomácia, „hacsak Brüsszel, stb, stb…”

Haraszti Miklós: Megjelent a bizonyíték arra, hogy a Huxit Párt Volner jobbikos exképviselő legújabb szolgáltatása


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »