Hánynak a finnek a magyar meccs óta

Hánynak a finnek a magyar meccs óta

Ételmérgezést szenvedett öt finn játékos Budapesten, jelentette be Mixu Paatelainen, a finnek mestere hétfői sajtótájékoztatóján Szlovákiában. A skandináv csapat Budapestről utazott Zsolnára, ahol kedden barátságos mérkőzést játszanak a franciaországi Európa-bajnokság selejtező mérkőzésein eddig százszázalékos teljesítményt produkáló szlovákokkal.

Hat finn futballista könnyített tréningen vett részt vasárnap, közülük öten folyamatos gyomorproblémákkal érkeztek Budapestről Szlovákiába. Kari Arkivuo, Sebastian Sorsa, Veli Lampi, Sakari Mattila és Teemu Tainio könnyített edzést végzett Jari-Pekka Keurulainen fizikoterapeuta állandó felügyelete mellett – írta meg a Sme.sk szlovák napilap.

Juhani Ojala, az orosz Terek Groznij idegenlégiósa térdsérülése miatt került a sérültek közé, várhatóan a barátságos mérkőzés kezdetéig nem épül fel. A finn YLE hírportál szerint a gyomorpanaszokkal kezelt játékosok ételmérgezést szenvedtek, állapotuk lassan javul.

Hírdetés

Hétfőn már a csapattal kellett volna edzeniük, de a játékosok teljesen elvesztették erejüket, és a folyamatos hányás miatt veszítettek súlyukból is. „Már jobban érzem magam, de elég gyenge vagyok. Ha hétfőn kellett volna játszanunk, biztosan nem tudtam volna pályára lépni” – nyilatkozta Kari Arkivuo, a svéd BK Häcken hátvédje.

A sajtótájékoztatón szóba került Paatelainen mester jövője is. A finn médiában hírek jelentek meg a szövetségi kapitány leváltásáról, állítólag Jari Litmanen vagy Sami Hyypiä érkezne a finn válogatott kispadjára. A sajtótájékoztatón mindenesetre cáfolták a hírt, a csapatnál nem állt fel krízisstáb, a kapitány és a játékosok bírják a szövetség bizalmát.

Nagyon nem jött be a finneknek a budapesti kaland: a meccs utáni ételmérgezésen kívül, pénteken a magyar válogatottól megkapták a meccs hajrájában szokásosnak mondható góljukat, a meccs előtt pedig Roman Eremenkótól ismeretlen tettesek útlevelét, személyes tárgyait, pénztárcáját és a táblagépét is eltulajdonították egy budapesti szállodában.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »